Ademwerk

Het moment van ademen in een ademsessie

Een ademsessie, transformerend ademen of rebirthing, oftewel ademwerk brengt je in het nu met alles wat er leeft en geeft bewustwording, acceptatie en nieuwe levensenergie. In deze stressvolle maatschappij die grotendeels gericht is op de buitenwereld is ontspannen steeds moeilijker. Verlos je van stress en vermoeidheid en kom letterlijk op adem en met behulp van ademwerk. 

Breng je adem tot zijn oorspronkelijke en natuurlijke ademritme terug. Het helpt je van je lichamelijke en emotionele stress te verlossen. Je leert weer meer open en voller te ademen. Door je te ontspannen kan je de uitdagingen van het leven weer beter aan. Je leert meer liefde in je leven toe te laten en vanuit een innerlijke vrede kan je creativiteit weer gaan bloeien. Om gezond, gelukkig en succesvol te zijn is het essentieel vol en diep te ademen. Ademen koelt en harmoniseert ook het hart waarmee je als gevolg makkelijker contact kan maken. Liefdevol en met compassie aanwezig zijn begint bij jezelf.

Als we verbonden gaan ademen is er in het trillingsveld wat dankzij de verbonden ademhaling wordt geactiveerd, de uitnodiging om vastgezette sensaties – zoals fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen, door te stromen en te integreren. Als het ware een body-dearmouring van binnenuit.

In een tantrasessie zie ik vaak dat de adem letterlijk regelmatig stokt of heel oppervlakkig wordt. Dat heeft alles te maken met onderdrukte emoties en opgeslagen trauma. Na een paar ademsessies wordt een tantramassage meestal veel intensiever beleefd en kan er dieper ervaren worden. Een reden voor tantra klanten om ook eens te kiezen voor een ademsessie.

Adem je vrij!

Bij een individuele ademsessie begeleid ik je één-op-één en is er maximale aandacht. Gedurende de sessie word je begeleid in een ritmische verbonden ademhaling, waarbij de in- en uitademing zonder pauze aan elkaar worden verbonden en duurt ongeveer anderhalf uur.

In een ademsessie beginnen we met een gesprek. Daarna gaan we actief ademen en dan is er de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie help ik met de techniek van de ademhaling en help ik je de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel gaat zitten, je ademt letterlijk alle spanning uit je lichaam en voedt je lichaam tegelijkertijd. Ook hier geldt dat lichaam, geest, emotie alledrie worden aangeraakt.

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. Om zelf thuis te kunnen ademen is ervaring nodig. Advies is om dan minimaal 10 sessies te ondergaan. Ik heb een pakketprijs van 10 sessies voor € 800,= voor je (nu online ook voor €500,=). Een relatief kleine investering voor een vrije toekomst. Je vult hiermee je persoonlijke zelfhelp gereedschapskist die je in kan zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen voor de rest van je leven.

Terwijl je de techniek van het bewust ademen leert gebruiken zal je de volgende voordelen kunnen ervaren:

 • Toename van energie
 • Een kalm en meer ontspannen gevoel
 • Het oplossen van angsten, twijfels en onzekerheden
 • Betere beheersing van pijn en verzachting van lichamelijke ongemakken
 • Onthulling van het creatieve potentieel
 • Vergroting van bewustzijn en intuïtie
 • voeden en alkaliseren van het lichaam

Bewust ademen is gebaseerd op de filosofie dat gedachten scheppend zijn. Door de adem met goede, positieve gedachten te verbinden, ben je in staat positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen. In dit opzicht is het ontrafelen van al jouw gedachten een belangrijk aspect van het adem proces. Het koesteren van positieve gedachten vergroot je vreugde en vitaliteit. Wanneer je aan negatieve en angstige gedachten vasthoudt en deze onderdrukkt, creëer je ontevredenheid, spanningen en ziekten. Ademwerk helpt je de negatieve, onderdrukte gevoelens te herkennen, los te laten, en te vervangen door gedachten van eigenwaarde en liefde.

Het is een effectief instrument dat je kan helpen jezelf te transformeren. Bewust ademen is ook uitstekend als preventieve gezondheidszorg.

Wanneer je bewust ademen in je dagelijks leven toepast, zal je o.a. het volgende kunnen bereiken:

 • Vervang een oppervlakkige ademhaling door een vrije, ongeremde ademhaling
 • Adem in stressvolle momenten automatisch door in plaats van je adem in te houden
 • Doorbreek je stresscyclus en ga beter met stress om
 • Voel meer liefde en veiligheid in je relatie met jezelf en in relaties met anderen
 • Diepere sexuele ervaringen 
 • Voel een afname van de drang te willen roken en drinken en verslavingen in het algemeen

Als ademtherapeut heb ik kennis genomen van verschillende technieken en stromingen met voor mij als basis wat de grondleggers van de Rebirthing Leonard Orr en Sondra Ray in de wereld hebben gebracht. Ik heb diverse trainingen gevolgd in de loop der jaren. Als laatste ook de methode van Wim Hof, de Iceman. De verbonden adem beoefen ik zelf al vanaf 2004 en sinds 2016 bied ik deze aan in sessies. Puur en simpel ademen. Iedereen kan het! Met recht een zelfhelp methode waar je je leven lang plezier van hebt.

Met behulp van een Ionisator/luchtreiniger met een bijna 4-dubbele overcapaciteit is een ademsessie ook Corona-proof.

Warm-watersessie Rebirthing/Bewust ademen

In het warme water kun je na een aantal sessies “droog” geademd te hebben een stapje verder gaan en contact gaan maken met jouw lichaamsherinneringen in een diepe meditatieve ervaring. We bepalen samen wanneer hier het moment voor is.

Terug naar je essentie, jouw bron. In het warme water adem je verbonden met snorkel en neusklem in foetale houding. Ook gewoon met je hoofd boven water is een mogelijkheid. Soms is een combinatie fijn. Het water is 38 graden. Net als de temperatuur van de baarmoeder. Je wordt gedragen door het water. Deze condities geven jou de mogelijkheid nog dieper in je zijn te zakken.

Het is een heerlijke vorm van verbonden ademen die je helpt de herinneringen van je lichaam te wekken en het zelfregulerend vermogen te herstellen. Vaak al vroeg in je leven, rond je geboorte: ervoor (tijdens de conceptie al!) kunnen trauma’s ontstaan die je hele leven kunnen kenmerken door bepaalde opgedane overtuigingen. Basisovertuigingen zoals ik ben niet goed genoeg, ik ben slecht, ik hoor hier niet etc. Je kan jezelf opnieuw geboren laten worden en nieuwe voornemens en overtuigingen ontwikkelen en je focus voor de toekomst duidelijk krijgen. Het helen van het geboortetrauma wordt een natuurlijk proces in het warme water.

De warm watersessie vindt plaats bij mij thuis in Enschede in een jacuzzi buiten. Uiteraard geheel buiten het zicht. Voor een warm watersessie  betaal je een toeslag van €15,00

Nu ook online voor lagere prijzen nu een live sessie niet mogelijk is vanwege de Lockdown. In deze uitdagende tijd van Corona waarin angst en onveiligheid zo overheerst, is ademen dé manier (ook op afstand) om stress en angst te transformeren. Via Zoom of Skype is het mogelijk thuis een sessie te doen in je eigen omgeving onder mijn begeleiding. Lees ook meer op mijn nieuwspagina .