Ademwerk

Het moment van ademen in een ademsessie

Een ademsessie, transformerend ademen of rebirthing, oftewel ademwerk brengt je in het nu met alles wat er leeft en geeft bewustwording, acceptatie en nieuwe levensenergie, waarbij je uitgenodigt wordt blokkades en beperkende overtuigingen los te laten. In deze stressvolle maatschappij die grotendeels gericht is op de buitenwereld is ontspannen steeds moeilijker. Verlos je van stress en vermoeidheid en kom letterlijk op adem en met behulp van ademwerk. 

Breng je adem tot zijn oorspronkelijke en natuurlijke ademritme terug. Het helpt je van je lichamelijke en emotionele stress te verlossen. Je leert weer meer open en voller te ademen. Door je te ontspannen kan je de uitdagingen van het leven weer beter aan. Je leert meer liefde in je leven toe te laten en vanuit een innerlijke vrede kan je creativiteit weer gaan bloeien. Om gezond, gelukkig en succesvol te zijn is het essentieel vol en diep te ademen. Ademen koelt en harmoniseert ook het hart waarmee je als gevolg makkelijker contact kan maken. Liefdevol en met compassie aanwezig zijn begint bij jezelf.

Als we verbonden gaan ademen is er in het trillingsveld wat dankzij de verbonden ademhaling wordt geactiveerd, de uitnodiging om vastgezette sensaties – zoals fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen, door te stromen en te integreren. Als het ware een body-dearmouring of massage van binnenuit.

In een tantrasessie zie ik vaak dat de adem letterlijk regelmatig stokt of heel oppervlakkig wordt. Dat heeft alles te maken met onderdrukte emoties en opgeslagen trauma. Na een paar ademsessies wordt een tantramassage meestal veel intensiever beleefd en kan er dieper ervaren worden. Een reden voor tantra klanten om ook eens te kiezen voor een ademsessie. Inmiddels heb ik ook hele mooie processen mogen meemaken bij mensen die een ademsessie combineren met een tantramassage. 

Adem je vrij!

Bij een individuele ademsessie begeleid ik je één-op-één en is er maximale aandacht. Gedurende de sessie word je begeleid in een ritmische verbonden ademhaling, waarbij de in- en uitademing zonder pauze aan elkaar worden verbonden en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

In een ademsessie beginnen we met een kort gesprek waarin we een thema of intentie bespreken. Daarna gaan we actief ademen en dan is er de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie help ik met de techniek van de ademhaling en help ik je de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel gaat zitten, je ademt letterlijk alle spanning uit je lichaam en voedt je lichaam tegelijkertijd. Ook hier geldt dat lichaam, geest, emotie alledrie worden aangeraakt.

Het is ook mogelijk een tantramassage te combineren met een ademsessie. Er gebeuren hele diepgaande processen door deze mooie combinatie omdat de energie en frequentie al heel hoog is door het ademen. Een sessie zal dan minimaal 2,5 tot 3 uur duren. 

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. Om zelf thuis te kunnen ademen is ervaring nodig. Advies is om dan minimaal 10 sessies te ondergaan. Ik heb een pakketprijs, strippenkaart voor 10 sessies waarbij je dan 1 ademsessie helemaal gratis krijgt. Er is ook een pakket/strippenkaart van 5 keer. Een relatief kleine investering voor een vrije toekomst. Je vult hiermee je persoonlijke zelfhelp gereedschapskist die je in kan zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen voor de rest van je leven.

Boek direct het traject van 10 ademsessies

Boek direct het traject van 5 ademsessies

Terwijl je de techniek van het bewust ademen leert gebruiken zal je de volgende voordelen kunnen ervaren:

 • Krijg meer energie
 • Een kalm en meer ontspannen gevoel
 • Het bewust maken en oplossen van jouw angsten, twijfels en onzekerheden
 • Betere beheersing van je (emotionele) pijn en verzachting van lichamelijke ongemakken
 • Onthulling van je creatieve potentieel
 • Vergroting van je bewustzijn en intuïtie
 • voeden en alkaliseren van het lichaam, prana, levensenergie voedt je hele systeem tot celniveau en verder. We zijn uiteindelijk pure energie, liefdesenergie.

Bewust ademen is gebaseerd op de filosofie dat gedachten scheppend zijn. Wist je dat we per dag ongeveer 70.000 gedachten hebben? De meeste negatief en niet door ons zelf bedacht! Door de adem met goede, positieve gedachten te verbinden, ben je in staat positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen. In dit opzicht is het ontrafelen van al jouw gedachten een belangrijk aspect van het adem proces. Het koesteren van positieve gedachten vergroot je vreugde en vitaliteit. Wanneer je aan negatieve en angstige gedachten vasthoudt en deze onderdrukt, creëer je ontevredenheid, spanningen en ziekten. Ademwerk helpt je de negatieve, onderdrukte gevoelens te herkennen, los te laten, en te vervangen door gedachten van eigenwaarde en liefde.

Het is een effectief instrument dat je kan helpen jezelf te transformeren. Bewust ademen in een ademsessie is een hele fijne vorm van preventieve gezondheidszorg.

Wanneer je bewust ademen in je dagelijks leven toepast, zal je o.a. het volgende kunnen bereiken:

 • Vervang een oppervlakkige ademhaling door een vrije, ongeremde ademhaling
 • Adem in stressvolle momenten automatisch door in plaats van je adem in te houden
 • Doorbreek je stresscyclus en ga beter met stress om
 • Voel meer liefde en veiligheid in je relatie met jezelf en in relaties met anderen
 • Diepere sexuele ervaringen 
 • Voel een afname van de drang te willen roken en drinken en verslavingen in het algemeen

Als ademtherapeut heb ik kennis genomen van verschillende technieken en stromingen met voor mij als basis wat de grondleggers van de Rebirthing Leonard Orr en Sondra Ray in de wereld hebben gebracht. Ik heb diverse trainingen gevolgd in de loop der jaren. Bij Vedant Meyran, rebirther.nl, en Robert Tettero van Manna Life Source die trainingen geeft in de hele wereld. Als laatste ook de methode van Wim Hof, de Iceman. De verbonden adem beoefen ik zelf al vanaf 2004 en sinds 2016 bied ik deze aan in sessies. Puur en simpel ademen. Iedereen kan het! Met recht een zelfhelp methode waar je je leven lang plezier van hebt.

Omdat ik ook energetische behandelingen geef en werk met kundalini energie in mijn de-armouringsessies en massages, is het voor mij een natuurlijke gang van zaken dit in de sessie te implementeren. Dit werkt zeer verdiepend en kan je net dat stukje laten bereiken en ontvangen dat je nodig hebt. Ook maak ik graag gebruik van stemvorken om je hele (chakra)systeem helemaal uit te lijnen tijdens de sessie. 

Ademen in groepen werkt positief in op jezelf en op het collectieve veld. Je zult weer hele andere ervaringen krijgen en onbewuste stukken mee mogen verwerken van de ander en herkenning vinden in die van jezelf. Let dus ook op de agenda voor nieuwe ademworkshops bij Hart van MirA. Bovendien is deze manier fijn om kennis te maken, voordeliger en zeker ook als je vaker ademt een hele positieve ervaring voor je. 

Een ademsessie kan heel goed gecombineerd worden met tantramassage. Je boekt dan een sessie van 3 uur. Dit is de Ademen en Tantramassage sessie.

Nu ook online.  Via Zoom of Skype is het mogelijk thuis een sessie te doen in je eigen omgeving onder mijn begeleiding. Ook groepsessies behoren tot de mogelijkheden. Lees ook meer op mijn nieuwspagina .

Boek hier je afspraak